Sommarplaner!

Idag har inte så mycket hänt. Har vart på träningen som vanligt, men inte mycket mer. Och på tal om träningen så ska vi låna hem en trampolin hem hit till pappa i sommar (fast vi måste prata igenom det först lite så vi har plats att förvara mattorna & sånt) & sen ta hit hela gruppen & ha skoj tillsammans & gå ner & bada & träna osv. :D Love it! Snacka om att man kommer bli populär bland grannarna då.
Jag kommer ihåg när jag var liten & just hade börjat på trampolin att Flisan alltid lånade hem en trampolin på sommarna & vi var alltid där & hoppade. Men ja, det är nåt att se fram emot! :D Pussen





Utlåtande - prao

Juste! Vill ni höra utlåtandet från min handldare om hur jag skött mig under de här veckorna eller? Så klart ni vill! Här kommer det:

"Linnea har varit en jätteduktig prao & skött alla sina uppgifter på bästa tänkbara sätt. Linnea är mycket ansvarsfull, norgann & självgående. Har lätt att förstå instruktioner, skriver bra"

:)  puss

Helgen & Earth Hour

Nu var sista prao-dagen över. Och ja, det har varit intressant & kul (: Vill ni veta ganska exakt vad jag gjorde kan ni gå in här där jag gästbloggat under de här dagarna, vilket är på Rädda Barnens ungdomsajt Effekt.

Ikväll ska jag hem till Linnéa & äta där & sova över :)

Och i morgon är det ju Earth Hour!
:O Jag tycker det är så sjukt häftigt att hela världen ska släcka & stänga av allting! Nu ska ni få veta varför man gör detta:
WWF har dragit igång det här, med hopp om att politikerna ska förhandla fram ett riktigt bra klimatavtal med FN i december på en klimatkonferens i Köpenhamn.
Nu vet ni. Puss & kram.

Seminariumet

Idag var jag ju på ett seminarium i Trygg Hansa-huset i stan. Anledningen till att vi höll till där var att vi inte har tillräckliga lokaler i Rädda Barnen-huset i Sumpan. Och det var sjukt fint där! Mitt i taket var ett hål men rinnande vatten längs ena väggen som sen droppade/rann ner bland en massa stenar som var på det lite vattenfyllda "hålet" i golvet mitt i rummet. Ni kanske inte fattar, men det var jättehäftigt & fint :)
Annars på seminariumet som jag lyssnade på en stund, pratade dom om den nyframställda studien om antalet barn som flyr/rymmer eller blir utkastade hemmifrån. Det var också en kille där från USA som pratade på engelska & gämförde Sveriges & USAs resultat & lite sånt.
SVT var också där & filmade så det här kommer sändas på måndag på morgonen på SVT2 & SVT24. Det har även skrivits mycket om det här i tidningarna innan, & nu kommer det väl finnas i ännu fler tidningar.
Man börjar även by the way, se reklam för Rädda Barnen lite här & där allt oftare tycker jag. Ni vet, det är en bild & så står det "många barn bär på en tung hemlighet".



Den & sen finns det tre till tror jag.


Kartor

Vet ni vad jag just märkte? Upplands Väsby ligger nämre Täby än vad Åkersberga gör typ! Och att både Sollentuna, Vallentuna & Djursholm sitter alla ihop med Täby, eller ja, närmaste grannar till Täby. Det & massa annat knas kan man få reda på det underbara hitta.se. Haha, jag har ett liv i vanliga fall. Nej men jag höll på att kolla hur jag skulle komma till Flemminggatan 18 i morgon.



Ninja på lördag

Vet ni vad? Här om dagen fick mamma ett mail från en av våra katter Lorentz förra ägare, (dvs hon som äger hans föräldrar). I mailet stog det en förfrågan om vi ville ha Lorentzs mamma, för att hon ägaren som skickade mailet skulle flytta & gav bort alla sina katter.
Och Lorentz mamma är en otroligt vacker Birma på fem år. Jag som alltid velat ha en Birma för dom är så himlans fina. Lorentz är alltså halvt Birma, halvt Somali.
Och en renrasig ny Birma att köpa kostar kanske 6000 kr. Vi får henne gratis ;)

Det är första gången i hela världshistorien som vi skaffar en honkatt. Alla våra katter som vi har nu är hanar & även våran fd katt Linus som dog för nåt år sen, var det.

Fast jag tycker nästan det blir kanske lite för mycket med fyra katter för att kunna ge alla den uppmärksamhet de behöver. Just nu har vi: Krister 10 år, Moltass 3 år & Lorentz 2 år. Men ja, mamma ville så jättegärna ha henne, så ja, vad ska man göra liksom ;)

Mamma ska hämta henne på lördag :)




Här är hon :) Hon heter Ninja.
Är hon inte bedårande?

Lite om vad som händer här på Rädda barnen

Idag känns det nästan ingenting i foten längre :)
Men vet ni vad? Idag & igår här på Rädda barnen har jag fått göra massa halvtråkiga grejer till skillnad från innan, (t ex det jag gjorde igår: [LÄNK]) Men ska jag säga varför? Jo, för att allt det är förberedelser inför ett senarium jag typ ska vara med på på torsdag :) Det ska komma ungefär 200 pers.
Fast det är typ större delen av dagen, så jag kommer nog komma försent till min träning som börjar klockan 18:00.
Jag kommer försent till typ varje träning nu de här veckorna pga att jag kanske slutar vid tre-fyra nånstans, & sen ska jag ta mig hem (fast oftast åker jag med pappa, så att så jättelång tid tar det inte). Men ja, man kan ju ta med sig kläderna hit & åka direkt till träningen efter. Men skit samma i det nu.

Det är ganska roligt här för om det går förbi nån som tycker det ser ut som att jag har lite långtråkigt med den/de uppgifter haf fått så säger de bara "Nej vet du vad? Jag tycker vi går & tar en fika!".
Man får typ bullar & godis hela tiden & sen kan man gå & ta t ex varm choklad när man vill. Eller kaffe eller te om man hellre föredrar det. Dom är ganska roliga här :)

Sen min handledare Simon är på semester i Rom nu från i torsdags till i morgon, så Anna-Carin har fixat så jag har fått vara med lite andra & gjort massa olika hela tiden. Och det är ju bra :)

Och jag tror jag börjar halv tio igentligen, men om jag ska åka med pappa som åker typ en timme tidigare, så ja, då kommer jag hit ungefär halv nio, nio varje dag.

Men nog om det. Pussen


Smärta

Idag hände nåt jättekonstigt när jag var på träningen. Vi stog & gjorde våra 500 benböj, (jag, Davvan, Ante & Mickan) & efter det när jag gick för att göra mina rygglyft så känndes det som att min fot hade hakat upp sig, så jag försökte knäcka till den. Men det gick inte! Så jag struntade i det. Det gjorde ändå inte ont, det var mest bara obehagligt.
Så jag gick & lek-hoppade lite med de andra. (Det kändes ingenting när jag hoppade)
Sen när jag gick ner igen från trampolinen hade det börjat göra ondare & jag kunde varken flexa foten, sträcka på vristen eller vrida den åt vänster. Så åt höger var det ända sätt jag kunde vinkla foten på. Fast jo stå på den kan jag göra, dvs belasta den uppifrån.
Men när det gör ont gör det liksom ont i vänstra hörnet av foten fast inuti.

Åh, undra vad det är :( Jag har liksom inte gjort nånting, det bara kom. Knas!

Bilder på håret

Jag lovade ju er att jag skulle lägga upp bilder på mitt hår efter färgningen, så här kommer dom:

   
Alla är efter jag färgade det. Lite olika ljus & olika frisyrer på de olika bilderna, så därför kan färgen se lite annorlunda ut från bild till bild.

Linnéa i lugg

Juste! Linnéa klippte lugg ju igår :) Det är inte helt klart, hon ska klippa sig igen lite bättre & så, men här kommer bilder!


Så här ser hon ut i utsläppt :)



Men jag tycker hon blev finare i uppsatt :) Jättefin faktiskt. Fast hon ska ju som sagt fixa till det nån dag i veckan (:



Mat

Det sämsta sättet att banta på är att inte äta. Då sparar kroppen på det lilla man har & är försiktigare med att göra av med tex fett eftersom att den inte vet  när man får mat nästa gång.
Och när man då väl äter pga hunger sparar kroppen & tar vara på allt som går, & lagrar det i stället.


Ändrade planer (gårdagen) & vad som händer ikväll

Igår blev det inte som väntat. Jag åkte hem till Linnéa direkt efter praoen & var där strax efter fyra för Linnéa sa att hon skulle komma hem då hon också. Men Linnéa kom inte hem fören strax efter fem tror jag.
När hon då hade kommimt hem sa hon nånting i den här stilen "Du vet väl att vi inte ska åka till Lola?" Haha. Och nej, det visste jag inte. Anledningen var att Uffe (Linnéas pappa) var sjuk. Så i stället tänkte vi att vi hittar på nåt annat. Så Linnéa tyckte vi skulle ringa Magda & så kom vi samtidigt på att vi ville gå på bio :) Men Magda fick inte för det var försent med 9-bion, för då skulle vi komma hem vid tolv. Men jag & Linnéa fick tills min mamma pratade med Magdas pappa som fick mamma på andra tankar så jag fick inte heller då. Så Magda var fortfarande hemma medans jag & Linnéa hade hunnit till centrum vid tågen. Så vi gick till donken i stället & åt middag där ;P
Sen kom Magda dit i stället efter att ha ätit hemma i stället. Och ja, vi satt där i tre timmar -.- Det var rekord, för sist jag & Linnéa var på donken satt vi där i bara två timmar ;)
I alla fall. Sen gick vi till centrum & väntade på bussen hem till Linnéa. Jag skulle sova hos henne & Magda kom där på att hon också ville det, så vi båda sov över hos henne.

Så när vi vaknade i morse tänkte vi att vi kunde gå på bio idag i stället & lite tidigare, men det fanns inga bra platser av dom filmer vi ville se. Så Magda åkte hem och Linnéa & jag gick hem till mig & hon tog med sig Kayo (Linnéas hund). Väl hemma hos mig fick Kayo hälsa på en av mina katter Lorentz. Det var inte så populärt & Kayo drog omkull Linnéa så hon ramlade rakt i geggamojan. Då ville hon åka hem så hennes pappa kom efter ett tag & hämtade henne & Kayo.

Men vi ville hitta på nånting ikväll ändå så nu ska jag, Moa, Linnéa & Magda  mötas vid Sharas grill klockan 20.00 tror jag. Sen ska vi hålla oss utomhus & hitta på nånting. Typ gå nånstans & mest prata I think.

Pussen


Middag hos Lola

Idag ska jag åka hem komunalt. Jag har de andra dagarna i veckan samåkt med pappa till/från centralen, men idag har han nåt möte så jag ska ta en buss till Danderyd och byta till den jättepraktiska bussen 628:an. Den går typ egenom hela åkersberga och sen raka vägen till Danderyd (& tillbaka). Jag ska i alla fall gå av vid Linnéa så ska vi göra oss i årdning för att sen åka och äta middag hos Linnéas storasysters kompis Lola. Jag har träffat henne och hennes familj förut, fast aldrig varit hemma hos dom. Men det ska bli kul :) Och Linnéa tyckte jag skulle ta med mig nåt fint att ha på mig för att hon skulle det, men eftersom typ alla mina klänningar är utlånade till folk tror jag att jag ska ha jeans och en finare tröja till i stället. Men ja, vi får se. Nu ska jag jobba vidare ;) Ciao!


Pengar och svält

En sak man lätt tänker om Rädda Barnen är att det är en organisation som räddar barn i Afrika typ. Men dom räddar egentligen barn lika mycket i Sverige som ute i andra länder. Däremot går endast en fjärdedel av insamlade pengar till Sverige och tre fjärdedelar ut i världen, vilket kan det låta som en väldigt liten del till Sverige. Men sen slog det mig att Sverige behöver ju inte pengar. Det är liksom inte många barn som dör av svält här i Sverige, utan barnen mår ju oftast dåligt av att någon social anledning. Det är däremot väldigt många barn som dör av svält i Afrika, pga. av då pengabrist. Afrika behöver pengar medans Sverige behöver stöd och nån att prata ned eller nån som verkligen älskar än.
Tack för mig!


Rädda Barnen - blogg

Skrev igenting igår för jag hade värkligen inte en enda ledg stund. Full upp hela dagen med träning & allting.
Men idag har jag lite tid över så jag kan passa på att säga att jag även kommer blogga de här veckorna under praoen på en av Rädda Barnens bloggar för barn. (För att gå dit, klicka [HÄR]) Eller jag tror det är för barn i alla fall. Hehe.
Jag har bland en massa annat, i uppgift att skriva ett inlägg om dagen. Jag har hunnit skrivit två inlägg hittills, dvs idag & igår :)


PRAO - Rädda Barnen

Den här & nästa vecka är de veckorna jag & resten av klassen ska praoa. Jag har praoplats på Rädda Barnen inne i Sumpan & idag var alltså första dagen där. Förövrigt heter min handledare Simon.
Rädda Barnen har även en blogg på tal om Simon, som han håller i & han har skrivit lite om mig, eller mer om praolappar, som ni kan läsa [HÄR]. Eller ja, det var typ en vecka sen.

Göran Hägglund (partiledare i KD, sitter även i aliansen för er som inte visste), kom förövrigt förbi & pratade om barn & sånt en stund på förmiddagen.
Ja, mer har jag väl inte att säga just nu. Ciao!


Hårförändring & landslagsläger

Nu ska nu få höra, jag har massor att berätta :D

Först tänkte jag säga att jag färgade håret i onsdags :) Rödskimmrande brunt typ med blonda highlights. Det blev bra, fast inte heller allt för stor förändring. Jag har tyvärr inga bilder eftersom jag har tappat bort min överföringssladd, så jag tänkte låna Gustavs, men han har sin hos mamma typ.

Sen åkte jag ju i fredags iväg på landslagslägret :D Det var superduper skoj! (: Orkar inte gå in på alla miljoner detaljer, men kul hade vi i alla fall!

Och melodifestivalen kollade jag ju inte på eftersom vi tränade då eller vad vi gjorde, men jag vet att Malena vann med "La Voix" i alla fall & det tycker jag inte om. Inte nån av mina vänner heller. Men ja, som om man kan göra nånting åt det. Nu ska jag gå & äta. Ha det bra. Peace

Big Bang

Vet ni vad jag fick reda på idag som jag adrig vetat förut? :O Jag har alltid trott att när Big Bang skedde skapades bara Jorden & kanske solsystemet, men idag fick jag & typ resten av klassen reda på (förtom Moa, Anna & Fanny som redan visste det), att det var hela universum som skpdes då! Tänk att man har gått hela sitt liv & haft helt fel uppfattning om vad Big Bang är! Jätteknasigt ju. Till och med vissa av mina lärare visste inte ens om det. Men aja, nu vet jag i alla fall. Puss & kram.


Kommande tävlingar


Idag fick jag ett mail om nästa kommande tävling vilket är den 4-5 april i Upplands Väsby (UVGK, Upplands Väsbys gymnastikklubb). Det ska bli skoj. Så efter det här lägret nu så får man stå i så man ger igrån sig ett bra resultat då i Upplands Väsby. Det känns som att det inte kommer gå så bra iof, även fast det är ett litet tag kvar, men jaja...
Tävlingen efter det blir den 2-3 maj då vi håller till här i Åkersberga (ÖTF, Österåker trampolinförening). Ni är varmt välkommna att komma & titta! :)
Sen är det nog den i Herrljunga (Frivolten) som står på tur, den 22-23 maj, vilket är intenationellt.
Och efter det hålls SM i Uppsala (UGF, Uppsala gymnastikförening) den 29-31 maj.
Jag ska så klart vara med i alla som vanligt :)
Förövrigt som ni kanske märkte här ovan hålls tävlingarna endast på våren & hösten. Så sen efter SM är det långt till nästa tävling på hösten, om vi inte åker till nån tävling i typ Portugal eller Frankrike eller vad det är. Jag kan inte riktigt. Förra året blev vi inbjudna av två andra länder till tävlingar (Portugal & typ Spanien tror jag det var) men våran klubb har aldrig råd så vi åkte inte :(



SM förra året

Dagen & makeover

Usch! Idag var det inte min dag. Jag gick runt & var typ ledsen hela dagen & mådde inge vidare & tålde typ ingenting. Bajs på det. Fast träningen gick ganska bra. Jag måste ju satsa lite extra nu eftersom det är på fredag vi åker :O Shit! Fredag, det är ju jättenära! Jag tycker det är jätteläskigt. Men det ska väl bli kul :)

Och vet ni? Jag har fått ett sånt hära ryck att jag vill göra nånting med hela mig! Haha. Först vill jag färga eller slinga hela håret, sen vill jag gå till en som fixar mina naglar (till gelénaglar). Jag vill shoppa sommmarkläder & massa smink, jag vill sola mig brunare (solarium). Sola gör jag gärna innan helgen så jag ser lite brun ut inför de andra när vi tränar ;) Haha.
Men ja, det var nog det. Men jag ska gå nu. Pusselipuss


Sommar :(









 Jag har nog sagt det förr men jag säger det igen: Gud vad jag längtar till sommaren!


Söndag den 8:onde mars

Idag hände typ ingenting. Jag vaknade, gick till träningen där Majsan iof inte var men vi tränade ändå rätt så seriöst. Sen kom jag hem, åt & sen har jag typ suttit vid datorn sen dess. Eller jag har övat lite på det föredraget vi ska hålla i morgon på 5-10 min. Jag har massa mer jag borde göra egentligen. Engelska, matte & svenska. Så jag ska försöka hinna det också. Men kram på er för nu ska jag gå & duscha.

Kanye West - Love Lockdown






Lördagkväll

Hej på er! Sorry att jag inte skrivit på några dagar eller vad det är. Men nu är jag här i alla fall & fryser gör jag som bara den! Och trött är jag också. Jag & Linnéa var ju idag på Ebbas kalas & jag var som sagt prinsessa & Linnéa ängel. Sen åkte vi hem & tänkte träffa Alex, men i stället gick vi till Donken & satt där i två timmar & försökte hitta på nånting med nån. Jonte kunde inte så vi sms:ade Frida Westerlund också men hon kunde inte heller. Men Rosanna & Lovisa hade däremot vägarna förbi så dom kom & åt middag där medans vi tog en glass för vi skulle äta hemma sen. Men Linnéa & jag ville hitta på nånting ikväll så vi sms:ade vidare & frågade om Ante Moberg ville göra nånting, & han kunde, men sen visade det sig att Linnéa inte fick göra nåntiong ikväll så jag stannar också hemma. Jag är ändå så in i skogen trött så det är lika bra.
De andra tjejsorna ska vara hos Rosanna ikväll men ja, som sagt Linnéa fick inte gå ut ikväll & jag skiter i det. Simma lugnt. /å




Test

HAR DU ÖVER 30 ÄR DU OFFICIELLT KONSTIG

( ) Jag har dragit ut en eller flera tänder.
(x) Jag har brutit något.
( ) Jag har börjat blöda väldigt mycket.
(/) Ibland önskar jag att jag dog.
(/) Jag är rädd för döden.
( ) Jag tror att det finns spöken & hus/gårdstomtar.
( ) Jag har sett ett spöke eller en hus/gårdstomtar
Totalt: 2 typ

(x) Jag har ramlat av en stol.
(x) Jag har skrattat så att jag inte kunnat stå upp.
(x) Jag har gråtit väldigt mycket.
( ) Jag har rymt hemifrån.
( ) Mina föräldrar har slängt ut mig ur huset.
( ) Jag tror på Gud.
Totalt: 3

( ) Jag använder nån form av eyeliner/kajal.
(x) Jag använder mascara.
( ) Jag använder skarpa färger på mina läppar.
( ) Jag dricker inget annat än vatten.
(x) Jag är galen i godis.
(x) Jag är tuff.
(x) Jag är över 144 cm.
(x) Jag är över 155 cm
Totalt: 5

( ) Någon har sagt att jag är liten inom det senaste året.
( ) Någon har sagt att jag ser längre ut på bild.
(x) Jag är blondin Ja, eller mellanblond typ
( ) Jag är brunett
( ) Jag lyssnar bara på punk.
( ) Jag har ljus hy.
( ) Jag blir lätt brun.
Totalt: 1

(x) Jag väger mindre än 50 kg. Fast det var ex antal månader sen jag vägde mig
( ) Jag har en eller flera piercingar. Öronen räknas inte
( ) Jag har en eller flera tatueringar som inte går att tvätta bort.
( ) Jag har trampat i hundbajs när jag var barfota.
( ) Jag hatar choklad.
(x) Jag älskar godis.
Totalt: 2

(x) Jag har gråtit när jag tänkt på ett minne.
(x) Jag har skrattat när jag tänkt på ett minne.
( ) Jag är känslosam. Vet inte riktigt vad det innebär
( ) Jag brukar känna mig som en idiot.
( ) Jag undrar varför jag föddes ibland.
( ) Jag tror att Eva och Adam var dom första människorna på jorden.
( ) Jag tror på gud.
Totalt: 2

( ) Jag har sett samma film 3 gånger i rad.
(x) Jag har lyssnat på samma låt 6 gånger i rad.
( ) Jag har dödat en spindel. Hoppas jag värkligen inte!
( ) Jag har försökt dränka massa myror.
( ) Jag har kissat på mig av skräck när en eller flera insekter krypit på mina ben
(x) Jag har skrikit av skräck när en eller flera insekter krypit på mina ben.
Totalt: 2

( ) Jag är allmänt ointressant.
( ) Jag är tråkig.
(x) Jag får andra att skratta.
(x) Jag skrattar
Totalt: 2

Moaha! Jag hade bara 19 ;)



Helgens planer

Nu ska ni få höra vad jag ska göra i morgon fram till söndag.
I morgon (fredag) ska jag sova hos Linnéa, & jag tror vi ska åka hem till Rosanna en stund på kvällen & kolla i hennes nya hus också (: Sen på lördag har Ebba (Linnéas systerdotter) kalas eftersom hon fyller 5 år på tisdag. Då ska jag & Linnéa arrangera lite eller vad man ska säga, & alla ska vara utklädda så jag ska vara prinsessa & Linnéa ängel tror vi. Sen på kvällen hade vi tänkt att träffa Jonte om han kan då. Så det ska bli kul :)
På söndag sen är det träning som vanligt & jag tror jag ska ta Månsas grupp också för han ska på nån kurs. Men vi få se. pusspuss


Vårtecken

Vet ni vad? :O Idag när jag gick hem efter att just ha stigit av bussen såg jag en ni vet sån hära lurvig brun larv vid vägkanten! Det betyder att det är vår som betyder att sommaren snart är här! :D Mucho trevligt tycker jag, eller vad säger ni? (:

28/4

Nu tänkte jag passa på att säga vad jag önskar mig eftersom jag fyller år om en månad & 27 dagar tror jag. Eller det är i alla fall den 28 april. :) Så här kommer min önskelisa:

  • Digital systemkamera
  • Twintip
  • Ny mobil
  • Pengar
  • Spabehandling
  • Sen typ kläder, smink & smycken funkar ju alltid ;p


 


About lite allt möjligt

Idag åkte jag hem till Magda efter skolan. Trevligt. Jag hjälpte henne lite med att packa hennes katter som skulle nånstans medans dom är borta. Hon ska nemligen åka till Åre i morgon klockan 06:00. Det ska inte jag tyvärr. Tråkigt. Jag vill åka till Åre & pappa funderar på att åka dit, han & min bror under den helgen jag är på ladslagslägret eller vad man ska säga. Buhu! :( Hihi. Fast jag & Jennifer ska åka på hennes tomt & bygga ett hopp nån dag, så det ska bli skoj! Om inte snön hinner töa bort innan -.- Inte för att jag har nåt emot att det är påväg att bli sommar, men det är så jobbigt när det är mittemellan vinter & sommar när det är mulet & blötsnö.
Hoppas ni gillar det & inte är lika negativa som jag till det här med blötsnö ;) Puss & kram.





Hinner inte

Förlåt, förlåt! Gud vad jag känner jag egentligen aldrig hinner skriva nånting. Blä på det. Men det är massa man måste hinna med men jag skriver när jag får tid över. Så ha det bra, puss!

Skynda, skynda

Nu är jag hemma. Men jag ska på träning nu så jag hinner inte skriva mer än det här. Men jag skriver nog nånting ikväll. Ha det bra tills dess! /ågren




RSS 2.0