Lite about helgen & det kommande lägret

Nemen tjeena! :)
De senaste dagarna har varit precis som ett sommarlov ska vara verkligen! Underbart, mysigt, härligt, läskigt, hämskt, & galet. Eftersom det hänt grejer hit & dit. Och juste, så klart spenderat med Linnéa :D Det skulle vara härligt nu att inte åka på läger utan att stanna hemma med henne. Men sånt är livet. Vi får höras på telefon hon & jag :)

Ja, som sagt drar jag på läger nu i morgon klockan två & kommer inte hem fören 1 juli. Och eftersom man ska vara aktiv på dagarna & hänga med på det vi gör & lyssna & så, så får man inte hålla på med mobilerna. Dom ska ligga ljudlösa på rummet. Men ja. Jag tror det kommer bli kul i alla fall :)

Men jag borde gå & sova nu eftersom jag måste vända tillbaka lite på dygnet eftersom det typ är väckning klockan halv åtta varenda dag. Så puss & god natt så skriver jag kanske nånting i morgon, men gör jag inte det så är förmodligen nästa gång jag skriver efter lägret för jag tror knappast dom har en datorn tillgänglig för oss barn där. Men jaja. God natt & sov gott :)
haha



Bild från i lördags.
Från vänster: Jag, Jennifer, Linnéa & Josse A.


Läger

Ja, igår var skoj. Fast jag kom inte i säng så sent utan jag la mig kanske vid två. Men kul vare! :)
Ikväll ska jag leka med Linnéa så jag ska åka till henne snart. Väntar bara på att pappa vill skjutsa mig. Han tycker jag kan cykla, eftersom det typ bara tar en kvart sa han, men nej tack, jag orkar inte.
Sen på måndag till 1:a juli ska jag, Jennifer, Ella, Lisa, Josse, Mira & massa fler åka på konfirmationsläger :D Vi kommer vara på Graninge stiftgård på Värmdö. Och min kära vän Magdalena ska med sin konfagrupp också dit! Så vi kommer träffas varenda dag typ :) Fast jag har ju annars Jennifer, Eller & dom så det är ju inga problem ;P Haha, som om det skulle vara ett problem annars, men ja ;P

Nu vet ni. PUSS

Förberedelser till i morgon

Idag har först halva dagen bestått av att göra ingenting typ & slöa hemma hos mamma. Sen skulle jag & Gustav hit till pappa & efter det har jag hela kvällen fram till nyss hjälp till till att förbereda till i morgon. Ja, jag ska alltså fira midsommarafton här hemma i år med alla grannarna nere vid sjön.
Det brukar gå till så att allt startar typ 12 tror jag, & då har vi (nämner inte i ordning) piknick, klä midsommarstången, skattjakt för barnen, tipspromenad där man vinner pris, dans runt midsommarstången, dragkamp (gottsundavägen mot hagbyvägen), andra lekar osv. Sen äter man middag hos nån, om vi inte äter själva vilket jag inte skulle tro. Senare på kvällen vid 10 går alla till golfbanan & så spelar vi brännboll :) Efter det blir det efterfest hemma hos nån, vilket alltid brukar vara hos oss, men i år är det hos några som heter Denny & Marina. Haha. Vi bar dit stolar & bord också för att dom inte hade tillräckligt. Asså dom hade satt upp ett partytält på deras ganska stora altan så där kommer vi sitta :)

Nu ska jag sova så man orkar upp i morgon. Har massa jag måste hinna innan det börjar. Så puss & god natt <3

Tillägnat intresseklubben

PERSONLIGT

01. Vad heter du?
Linnea Ågren
02. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Vet inte. Linnea funkar bra :P
03. Vilka andra namn hade dina föräldrar tänkt ge dig? Ett förslag av mamma var Maja
04. Vilket stjärntecken är du? Oxe
05. Vilken årgång är du? -94
06. Vart bor du? Åkersberga
07. Bott utomlands? Nej
08. Flyttat antal gånger? Fram tills jag var fyra flyttade jag 2 ½ gång. Den halva ggn var när mamma flyttade ifrån pappa. Sen dess har vi bott varannan vecka
09. Vart skulle du vilja bo? Vet inte
10. Vilken skolklass? Ska börja i 9B till hösten tror jag
11. Vad hatar du? Folk som gör sig lyckliga på andras bekostnad. Och respektlöshet
12. Vad uppskattar du? Komplimanger, folk som bryr sig
13. Vad vill du bli när du blir äldre? Vet inte

UTSÉENDE

01. Hur lång är du? 166 cm
02. Hur mycket väger du? Sist jag vägde mig för nån månad sen vägde jag 50 kg
03. Hårfärg och frisyr? Långt & blont med lite olika nyanser
04. Ögonfärg? Blåa i solljus, gröna annars
05. Mest nöjd med?
06. Minst nöjd med?
07. Skostorlek? 37-38
08. Glasögon? Jag tror jag ska ha det egentligen, men jag behöver nog inte det. Det var mest förut
09. Har du några piercingar/tatueringar? Nej. Eller öronen

FAVORITER

01. Filmer? Vet inte
02. Låtar? Vet inte
03. Årstider? Sommar
04. Mat/dryck? Dryck så är det mjölk :D
05. Djur? Typ katt eller hund
06. Färg? Har ingen favoritfärg
07. Parfym? Har ingen favoritparfym heller
09. Ämne i skolan? Hm... Drama, idrott, NO mf.
10. Sysselsättning? Träningen, datorn, sola

KLÄDER

01. Vad använder du just nu för jacka? Ingen
02. Vad använder du just nu för skor? Några tygskor, men jag måste köpa nya snart :P
03. Favoritfärg på kläder? Vet inte
04. Favoritmaterial på kläder?
05. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu?
Massa!
06. Favoritaffärer?
07. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Vet inte
08. Favoritmärke?
09. Vad har du för tröjstorlek? Vet inte. Kanske S ibland XS?

DITT RUM

1. Stort, litet eller mellan? Mellan. Fast det hos pappa är nog lite mindre än hos mamma
2. Vilken färg på tapeterna? Inga tapeter hos mamma, men hos pappa är dom typ lite åt färgen orange
3. Vilka färger går rummet i övrigt? Hos mamma är det vitt med en lila fondvägg, & pappa är det som sagt typ oranget.
4. Vad vill du ändra där inne? Hos pappa vill jag göra om allt, men hos mamma är det ganska trevligt
5. Vad har du där inne av följande:
a) Tv? Ja
b) Video/dvd? Ja
c) Dator? Ja
d) Stereo?
e) Telefon? Ja
6. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Hos mamma: gångväg, gräsmatta, fotbollsplan, annat radhus. Hos pappa: biluppfarten eller vad det heter. Annars massa tomt.
7. Vad gör du oftast i ditt rum? Sover, sitter vid datorn, ritar, lyssnar på musik, byter om osv ^^
8. Favoritpryl i rummet? Vet inte. Datorn? Eller sängen kanske :P

Övernattning hos Lovisa

Ja, igår till idag sov jag, Magdalena, Lovisa & Rosanna hemma hos Lovisa :) Tidigare på dagen var vi i Täby C som jag nämde i det tidigare inlägget.
Vi lagade vår egen mat & efter det slog vi oss ner & tittade på "Benjamin Buttons otroliga liv" & "The boy in the striped pyamas". Båda var väldigt bra tycker jag. Eller "The boy in the striped pyamas" var kanske lite bättre. Eller nej jag vet inte. Skit samma. Sen kollade vi in några halvt patetiska bloggar & diskuterade ätstörningar, bekräftelse, uppmärksamhet osv. Haha. Sen började klockan närma sig fyra tror jag & vi gick & la oss i Lovisas inrädda förråd. Där låg vi & jätteflummade en stund innan alla somnade efter ett tag.
Sen Magda skulle åka iväg tidigt i morse, så när vi vaknade var hon inte kvar. Men vi tog det lugnt, åt frukost, hoppade trampolin, solade lite, åt tårta osv :)
Sen var det dags för mig att åka hem så ja, jag har varit här hemma resten av dagen.

Men nu ska jag nog snart gå & lägga mig. Kisses!

Resumé

Hallo! :) Nu ska jag försöka sammanfatta från torsdag & frammåt.

I torsdags skulle ju jag, Magdalena, My & Rosanna kanske till NRJ på Grönan & så vart det också :) Fast det höll bara på till nio så vi försökte åka gratis ett tag, men den idén funkade inge vidare, så vi åkte hem tillslut vid elva så vi var hemma till tolv.

Fredagen var det ju skolavslutning & det var minst sagt väldigt sorjligt eftersom skolan läggs ner & sen ska vi bli av med några lärare också i samband med det. Jag tyckte det var hämskt att våran idrottslärare Daniel ska flytta tillbaka till Söra. Han var nog på riktigt den bästa läraren jag har haft i hela mitt liv. Anna, min dramalärare, är också bra, men nej Daniel är bäst!
Sen var det dags att klippa sig efter det. Det blev inte så stor förändring, men jag är ändå nöjd :) (Mitt hår är smutsigt nu så jag tänker inte visa hur det blev fören jag tvättat det) ;)
Efter det var det dags att dra till träningslägret.

Lördag & söndag var jag ju då på lägret. Det höll till här i Åkersberga men alla sov tillsammans på Dommarudden. Och det var skoj! :) Fast vädret var ju lite tråkigt så vi fick hålla oss innomhus.
Men en grej som är så tråkig är att nu kommer man ju inte träffas fören i höst igen när tävlingarna börjar. Fast iof funderar GK Frivolten på att ha ett liknande läger sista veckan på sommarlovet. Så det är nånting man för se fram emot :-)

Idag åkte jag, Magdalena, Rosanna & Lovisa in yill Täby C & shoppade :) Det var trevligt.
Men nu måste jag rusa. PUSS

I am back

Nu är jag hemma igen. Har ju varit på läger nu sen i fredags. Men jag berättar mer om både det, & skolavslutningen, i morgon. PUSS.

Tonight

Ikväll är det bal för niorna. Sånt är trevligt :) Åttorna ska ju servera, & av oss blev (det efter lottning): Moa, Lovisa, Ella & Fanny. Egentligen skulle Rosanna också det fast hon bytte med Josse. Jag ska i alla fall inte det, fast det skulle vara kul att se deras klänningar... Fast det kommer säkert ut bilder på facebook sen ändå ;) Aja.

Nu sitter jag & Magda & funderar på om vi ska med några andra tjejer till NRJ ikväll på Grönan. Och vi kan inte bestämma oss! Fast vi måste vara hemma klockan tolv ungefär eftersom Moa ska sova hos mig & hennes bal-servering slutar då. Men vi kan vara där i ungefär fyra timmar ändå ju. Fast vi har inte bestämmt oss hur vi gör. Men jaja, vi får se hur det blir. Nu ska jag packa min saker så ska jag till mamma snart :) PUSS



Bild från tjejkvällen i lördags ;)


Betygen på fredag! :D

Dålig uppdatering, jag vet. Men sånt är livet!

På fredag är det ju skolavslutning. Jag längtar som en galning dit! Framför allt för att vi får våra betyg då! Jag vet att jag har höjt mig i några ämnen från VG till MVG, men i hur många ämnen vet jag inte. Så det återstå att se :)

Pusspuss.

Telefonsamtal

Nu sitter jag & snackar med Lukas & Gustav som snart är framme hemma hos Gustav. Jag har snackat med dom hela vägen från Garnsviken. Dom tyckte dom var jätteduktiga som gått ända från Garnsviken lite halvt nyktra så här dags -.- Tydligen hade också en kompis till dom ramlat på ett berg i fått åka in till akuten & sy. Ja, så går det!
Aja. Vi bestämmde också att vi ska göra om det här på söndag efter lägret eftersom jag inte kunde följa med idag :) Men nu är det sängdags :) PUSS.

Hehe...

Just nu sitter jag & min pluttfia & har lite skoj. Oseriösa som vi är. Vill ni läsa mer, klicka här.


Jag & hon för ett år sen, sommarlovet mellan 7:an & 8:an.


Idag & lite framöver

Idag är jag ledig =) Sånt är alltid trevligt. Men i morgon blir det skola igen. Fast då ska vi, om det är fint väder, åka till solbrännan :) Inte för att jag vet vad vi ska göra där, men det blir säkert kul. Och juste! Sen är det bara tre dagar kvar & sen är vi lediga i typ 10 veckor eller vad det är. Jag kommer åka bort typ hur mycket som helst, men kommer vara hemma några få veckor ändå. Jag måste ju hinna vara med min Linnéa också (:

Har även idag blivit tillfrågad att hänga med några killar till garnsviken & grilla & sånt, & ta med mig mina kompisar, meeeeen jag orkar inte. Det är ju också skola i morgon.
Aja. I helgen är det i alla fall läger. Och på fredag ska jag klippa & färga/slinga håret :)

-puss


30 ointressanta saker om mig

1. Är du singel? Ja
2. Är du lycklig? Kind of
3. Är du uttråkad? Kanske lite just nu :P
4. Är du ledsen? Nej inte nu :)
5. Är du italienare? Haha, nej ^^
6. Är du gravid? Nej
7. Är du full? Nop
8. Är du en cooling? Of course!
9. Är du från Irland? Nej ^^
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Nej, de är skillda sen typ 11 år tillbaka

» 10 saker, två alternativ.

1. Kärlek eller lust?
Lust
2. Hår eller ögon? Båda :P
3. Katter eller hundar? Vet inte... Båda :)
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Få bästa vänner antar jag
5. TV eller Internet? Internet
6. Coca-cola eller Pepsi? Hatar båda
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Hm... Vet inte!
8. Pengar eller lycka? Kombinerat
9. Dag eller natt? Kväll
10. MSN eller mobil? Mobil

» 10 Senaste ..

1. Telefonsamtalet du gjorde?
Från mobilen var det Linnéa
2. Telefonsamtalet du fick? Magdalena
3. Personen du var med? Moa
4. Roligaste grejen som hänt? Kommer inte ihåg
5. Personen du sms:ade? My
6. Du kysste? Nämner inga namn
7. Du skrev till på myspace? Ingen
8. Du kommenterade? Vet inte
9. Du tillbringade natten med? Jennifer, Linnéa, My, Fanny, Rosanna, Moa & Ella.
10. Du kramade? Fanny

Tjejkvällen

Just nu sitter jag här inne framför datorn när det är varmt & strålande sol utomhus. Jag funderar på om jag ska ta med mig datorn & sätta mig ute i stället. Aja, vi får se ;)

Igår bjöd jag hem tjejerna hit till pappa & så hade vi en liten tjejkväll & alla sov över. De fyra sista som kom hade med sig ballonger, sockerdricka, partyhattar & sånna hära tutor-grjer eftersom det var Sveriges nationaldag igår ^^ Haha. Jag lovar att det var Jennifers idé. Aja. För att citera min vän så vart det mycker dans, kuddkrig i mörkret i underkläder, killsnack, osv. By the way så spelade vi så hög musik så basen eller högtalarna eller nåt, började lukta bränt -.- Men efter lite vädring så var det problemet ur världen.

Idag gick den sista personen vid fyra. Vi har solat, gått ner till bryggan, & städat upp efter oss. På tal om det så var det tydligen städ-dag idag, men den "missade" jag i sånna fall. Skit samma. Nu ska jag ut & lägga mig i solen & bli brun. Pussar & kramar.

Laserdome eller inte?

Just nu står jag inför ett svårt beslut. Jag har nämligen fått erbjudandet igårkväll/natt att åka med till Laserdome om två timmar ungefär med Lukas, hans kompisar från Vaxholm, Gustav & David. Men jag sitter här nu med Moa & jag har inte ätit frukost, inte klätt på mig, inte sminkat mig, inte duchat & tvättat håret eller torkat & borstat det heller. Jag har heller inte funderat på hur jag ska ta mig dit eller om jag ska ta med mig en kompis. Eller jo, jag funderade på om jag skulle fråga Jennifer eftersom hon känner Gustav & så är hon ju lite översocial & det kan ju vara bra bland folk man inte känner. Men jag tror nog jag skiter i det. Hade jag fått vetat det tidigare eller att det var senare idag hade jag nog hängt med, men nej jag tror inte jag gör det nu. Vi ska ju också kanske till Laserdome på torsdag med klassen. Så ja, nu vet ni! Hihi. Puss.



Själv har man sprungit in i en vägg, som nästan syns på den här bilden, med en väldans fart!


Nuläget

Nu sitter jag & Moa & tittar på talang. Snart ska vi ut & ta en promenad. Hon ska sova här eftersom hennes syster ska ha "fest" hemma & då fick inte Moa sova hemma, så hon drog hit :)
Ja, så är det.
I morgon har jag inte så mycket planerat men vi får se vad som händer. Om det är fint väder ska jag i alla fall sola en massa. Ha det bra. Pussokram.

Igår & idag

Hallo!
Igår skrev jag ingenting för jag hade fullt upp! Vi hade ju sån hära elevdag & det var faktiskt jättekul :) Och då fick vi veta en sak som jag måste berätta för det är så coolt! Att vår bildlärare Atle har jobbat på skolan 10 år längre än våran idrottslärare ens har levt! Och han idrottsläraren är 27 år. Och sen våran träslödjslärare Pirre har liksom själv gått på skolan som han nu jobbat på i hundra år. Min morfar & mormor/ farfar & farmor hade kunnat gå där till & med! Men ja, Bergaskolan är ju Sveries äldsta grundskola. Som dom nu ska stänga ner -.- Åh!
Jaja. Igår sov i alla fall Linnéa över här. Vi hade jättemysigt & lagade vår egen middag, hade musik, sjöng Sing star, snackade & på kvällen gick vi ner till vattnet & myste i kylkan. Pappa kom nemligen inte hem fören vid halv elva. Vi kom i säng vid ett & vi började vanlig tid idag så vi var lite sega i morse. På tal om i morse hade vi ju brännbollsdag med Solskifteeleverna. Det var lite kallt, men jag tyckte ändå det var ganska kul :) Orkar inte säga allt vi gjorde & om vi lärde känna dom eller inte. Men ja.

PUSS.

När klassas man som sjuk?

Jag & mamma tittade just en liten bit på nyheterna där dom visa lite från ett mästerskap för handikapade & utvecklingsstörda. Och då intervjuade dom en tjej som ändå verkade helt "normal". Så då började jag tänka vidare på liksom vad säger i sånna fall att det är "fel" på en? Liksom är man sjuk som utvecklingsstörd? Damp måste ju också vara en sjukdom då. Eller det är det väl... Och dyseleksi & dyskalkeli. Men liksom om vi tar dyseleksi som exempel, då diagnosiseras man ju att ha svårigheter i att läsa & skriva & det. Men vadå? Om man har svårt med till exempel musik då, om man sjunger falskt & har svårt att lära sig nya instrument. Är man sjuk då? Eller om man är dålig på idrott. Att man är väldigt osmidig & har svårt för det. Varför "särbehandlas" (fel ordval, jag vet) man inte då?
Men sen läste jag & tog reda på vad utvecklingsstörning egentligen innebär. Och det är som det låter, man utvecklas inte som man ska. Alltså, man är inte utvecklad som man "borde" vara i den åldern. Men man har ju samma känslor & sånt bara att man kanske är några år yngre i hjärnan. Fast ändå, dom har ju gått i skolan lika länge, dvs samma kunskaper & har lärt sig lika mycket typ. De har även lika mycket livserfarenhet, så ja.
Men sen finns det ju olika grader så klart.
Aja. Vill ni läsa mer om utvecklingsstörning kan ni klicka
här.

Sen tycker jag det är så himla hämskt för dom som det är tvärtom för. Handikapp. Att man är som alla andra i hjärnan men kan inte röra sin kropp som man vill. Fatta vad frustrerande & hemskt! Att vara fast i sig själv. Satckarna :(


Om de två kommande dagarna

Idag var sista riktiga skoldagen. I morgon ska det vara "elevfest" hela dagen. Jag vet inte allt vi ska göra, men vi ska i alla fall typ köra singstar med klassen, frågesport & sen på lunchen ska det vara tvårätters & så är det lärarna som serverar & sen dom som har sång eller "spela instrument" som fördjupning ska underhålla medans också. Efter det vet jag inte riktigt vad som händer men lärarna ska i alla fall uppträda & så ska Johan Becker från Star Pilots som var med i finalen i melodifestivalen komma.

Sen på fredag ska vi lära känna solskiftets åttor genom att köra brännboll med dom. Vi ska äga dom hade jag tänkt. Sen i alla fall är det ännu mer skoj nästa vecka, men jag vet inte riktigt vad eftersom jag var sjuk i måndags när vi fick veta det. Men jaja.

PUSSAR



Juste! Jag gjorde mitt sexualkunskaps prov idag. Det var väldigt enkelt med få frågor, men ändå skrev jag det på bilden x 2. Alltså fyra stycken A4papper  ;)


Lite bilder från dagen


Jag & Lovisa när vi håller på att fixa oss till teatern. Fast vi är långt ifrån färdiga på den här bilden! ;)


Jag hade tråkigt medans jag & Moa väntade på att maten skulle bli klar. Det skulle vara inne i ugnen i 20 min -.- Så jag fotade mig själv! (: Moa låg & läste min Frida-tidning i stället.


& en till.


Och så här blev resultatet! Som ni ser lagade vi ugnspankaka. Moa har skrurit lite i den.


För er som sitter & funtar över vad jag har gjort idag

Idag försov sig både jag & min gå-till-skolan-med-när-jag-är-hos-mamma-kompis, Moa. Det var ganska coolt för vi försov oss exakt lika länge! Båda vaknade vid halv åtta. Så vi gick till skolan tillsammans ändå.
Sen gjorde vi klart en reklamfilm vi hållit på med på bilden & jag är skådespelaren eller vad man ska säga. Haha, älskar den filmen :)
Efter det var det dags att bege sig till dramasalen för då skulle vi fixa tills vi skulle ha en teaterföreställning. Jag, Lovisa, Magdalena, Sandra & tre nior som heter Frida, Jennifer & Mikaela var en ansambel så det var bara vi som skulle spela upp den just då. Och, ja. Sen på vägen hem ville Moatoa att jag skulle sms:a henne när jag slutat så jag ringde & frågade vad det var & då ville hon att jag skulle komma hem till henne så vi kunde laga middag tillsammans x) Haha. Så jag ska  bege mig dit aldeles strax ^^ Vi får se vad hon tänkt hitta på för nåt gott ;P Eller om vi bestämmer nånting tillsammans. Jaja. Jag borde gå till henne nu. PUSS


Skola i morgon

Doktorn sa att jag hade virus, & virus ska inte behandlas så jag får vänta tills det blir bra helt enkelt :P Men jag tror jag går till skolan i morgon ändå. Eller jag ska gå till skolan. Puss & kram.

Mot doktorn!

Nu ska jag åka till doktorn så vi får se vad dom säger. Jag har btw solat hela dagen idag & det har gett resultat :) Sånt är trevligt ;) Jaja, mamma säger att vi måste åka nu så jag måste klä på mig så vi kan dra. Säger när jag kommer hem vad doktorn sa. Pöss.

1:a juni

Inatt var inte en trevlig natt. Massa tårar & skrik & tillslut drog jag ut & tänkte sova ute. Så jag la mig på första bästa ställe. Precis utanför huset var det iof. Men somna kunde jag inte utan jag mest låg & samlade mina tankar. Efter ungefär en halvtimme vid tre gick jag in igen. Då sov alla. Det var skönt. Tidigare hade jag råkat väcka Gustav som, när han hörde mig gråta, ropade "Linnea? Hallå? Mamma vad är det med Linnea?". Usch.
Så nu är min dator full med fläckar från tårar blandat med mascara. Hehe. Jaja. Detaljer är inte nödvändigt.


Idag är jag hemma från skolan. Halsfluss har jag. Eller mamma tror det. Men ja, jag har feber, väldigt ont i helsen, ont i huvudet & mår illa ibland. Så det är ganska troligt. Så det blir väl till att ta det lugnt idag. Ha det bra, pussar.


RSS 2.0