Panikattack & annat

Hallu allihopa! (:
Igår i skolan kom några gymnasieelever & frågade mig, Magda, Linnéa & Ella vad vi hade för fördommar om Täbybor. Hihi. Vi hade inte så många så den där killen frågade om inte vi tyckte dom var fett horiga & var wanna be Danderyd, men var egentligen mer som Vallentuna m.m. Det var kul.

Sen på kvällen skulle ju vi 4 hem till Jennifer.
När vi skulle ta tåget var Magda den ända som hann till det så jag, Linnéa & Ella tog nästa. Dom skulle på i centrum & jag går på en station innan. Så jag satt där i min ensamhet & åt godis medans jag väntade. Sen kom tåget & vi kom till slut hem till Jennifer. Och Jennifer klippte & färgade håret igår! :D Så himla fin vart hon värkligen!

Sen spaade vi under resten av kvällen/natten. Och när vi var som mest seriösa & snackade massor & sånt så kom en mus med en katt efter sig springande förbi Linnéa som satt på en liten trappa till kallbadet. Hon skrek till lite för hon fattade ju först inte vad det var. Sen försvann musen & Linnéa förklarade att det var en mus & Jennifer gick upp ur jacuzzin för att leta efter den.
Sen helt plötsligt började Linnéa hyperventilera & sa att hon höll på att svimma & började gråta. Så jag & Magda sa åt henne att ta ner huvudet mellan knänen så att hon inte svimmar. Men hon var halvt borta så jag gick också upp ur jacuzzin & fick trycka ner hennes huvud. Medans jag var där med Linnéa hittade Jennifer musen så jag gick & öppnade dörren så släppte hon ut den. Sen var allting frid & fröjd igen efter ett tag.
Jag tror Linnéa fick en panikattack pga egen erfarenhet.

Men nu ska jag, Felix & Gustav gå & äta glass. Pussar




Bloggandet

Jag märker att jag inte bloggar lika mycket som förut & det beror på att jag har så mycket annat att göra. Det har blivit så mycket i skolan helt plötsligt. Hela tiden är det prov & läxförhör. Jag tror vi har haft minst ett prov & hundra läxförhör varje vecka under tusentals veckor, asså typ hela den här terminen. Plus att det kommer fortsätta så typ i alla fall två veckor framåt från nu. Det lät kanske inte så mycket men det är jättemycket faktiskt.
Sen plus att jag ska hinna med mina träningar & så vill jag ju vara med mina vänner också. Fast det är ganska praktiskt nu när Jennifer hoppar med mig på måndagar ;).

Men jag försöker blogga varje dag i alla fall. Aja, vi får se. Men sen nu i helgen kommer jag ha ganska fullt upp. Ikväll nu ska jag snart åka till Jennifer med Linnéa, Magda & Ella & sova där. Sen i morgon kommer Anna-Carin & Felix. Sen på söndag ska jag ta Månsas grupp vid tolv, sen ska jag träna själv, så jag kommer inte hem fören på kvällen.

Men nu måste jag åka till tåget som går snart. Puss

Snöbollskrig

Nu om en stund ska jag på träning som är 18.00-21.00 aldeles strax. Innan dess tänkte jag berätta lite om dagen & dess snöbollar.

Eftersom det snöade i morse var det lite snöbollskrig på skolgården. Inte så jätteseriös. Det var i alla fall Kulturklassen mot vanliga klassen ;) Först var det bara killar, men jag & Linnéa ville också vara med så vi drog med lite folk, eller ja, Jennifer & Lisa & sen Andreas för att gå ut. Fast när vi kom ut hade nästan alla andra gått in. Förutom John Broman som kastade lite på oss & då skulle vi precis kasta tillbaka när han springer in & står där bakom dörren & tittar ut på oss. Hahah.
Så vi tog en massa snö & gick in för att mula homom eller nånting liknande. Men då hade han redan gått in på lektion tror jag. Jaja.
Men nu måste jag dra till träningen. Puss




Mönster i apelsinskal

:O Vet ni vad jag gjorde för coolt igårkväll? Ja, dels så var jag ju med Jennifer, coolare än det finns väl inte(?) ;) Skoja, men också så skalade jag en apelsin så att det bara blev en massa hål över hela skalet! Jag skar liksom med nageln ;p
Sen när jag ändå håller på kan jag ju passa på att säga att jag att jag gjort ett hjärta en annan gång på en annan apelsin på träningen. Här kommer bilderna!:








Det är onsdag

Igår efter träningen kom Jennifer hem till mig & så sov hon över också. Mysigt pysigt (:

Idag har jag faktiskt hunnit med massor med skolgrejer :D Både i skolan & efter.
Jag gick hem med Magda när vi hade slutat hem till Moa. Fast sen skulle hon på träning vid sex, så jag gick hem då.
Men aja. Jag ska gå & göra lite SO & matte nu i alla fall.

Oh, en grej jag måste säga först bara. Jag märkte en grej nyss efter att jag läste Lovisas senaste inlägg att jag ligger en dag efter igen. Haha. Jag tänker hela tiden att det är tisdag idag. Det är ju onsdag ;) Knasigt. Men nu måste jag gå till mina läxböcker som längtar efter mig. Ciao!


Neger

Just nu sitter jag hemma hos Magda & ska dra till träningen om några timmar. Jennifer är också här.
Vi har förövrigt just diskuterat hur en neger ser ut eftersom jag chattade med nån på Jennifers msn som Jennifer sa var neger men som långt ifrån var det. På tal om att säga ordet neger så tycker jag alla överdriver att man inte ska använda sig av det ordet. Det är ju liksom i sånna fall mer hur man säger det.
Aja. Tack för mig, ska dra nu puss hej.

.

Tomater & annat

Hej (: Idag har jag haft ganska allmänt roligt. I skolan hade jag, Magda & Moa ganska hysteriskt kul. Sen när Moa & jag gick hem flummade vi massor & sa massa ni vet två-tomater-gick-över-en-väg-historien.
Sen var vi hemma hos Moa tills jag vi skulle äta. Sen efter det ringde Moa & tyckte vi skulle åka till Jennifer en stund där också Fanny var, så då gjorde vi det. Mucho trevligt.
Men nu är jag hemma ensam efter en lång & trevlig dag.



Bild på mig från i sommras. Visst var jag brun?! Jag längtar så mycket till värmen igen.


peace


Oasen


Såg en bild på Rosannas blogg från när vi hade jättemysigt i Oasen i fredags (kafeterian i skolan) helt ensamna med mjusik & högtalare, & vi spelade kort, åt nudlar, satt vid datorerna osv. Så jag tänkte att jag också ville ha den bilden :) Moaha
Från vänster; Ella, jag, Moa, Lisa, Fanny, Linnéa & Rosanna her self.
 

I'm back

Nu är vi hemma igen! :D Jag vet att ni har saknat mig. Vi har haft jätteskoj! :D Både i backen & på hotellet & överallt annars som vi var :) Vi bodde i Gävle på hotell.
Vi har:

  • Åkt skidor lite normalt sådär
  • Åkt snowbord
  • Hoppat & railat (jag ääger i hoppen, jag kan faktiskt graba you know ;D hahah)
  • Vunnit fina grejor
  • Ätit på resturang vid Gävles torg
  • Gått runt lite på Gävles torg
  • Hoppat från statyer sammtidigt som vi fotade på Gävles torg
  • Köpt en tidning, men glömmde att ta med den så Jennifer & jag fick springa tbx, på Gävles torg
  • Sett två bratar på Gävles torg
  • Tittat på film
  • Ätit goodis
  • Ätit jättefin frukost
  • Bott i ett mucho fint rum med panoramafönster & jätteöppna ytor
  • Slängt oss i sängarna & hoppat i dom
  • Jasse har rammlat & fått hjärnskakning eller nåt (inte så farligt som det låter)
  • Haft först lagom med snö men motvind & piskande snö i ansiktet
  • Sen haft massoor med nysnöad lössnö nästa dag
  • m.m.

Sen alla bilder har inte jag, utan dom finns på facebook snart förhoppningsvis. Det var med Jasses kompis kamera vi fotade. Men lite bilder har jag som vi fotade med våra mobiler med. Så här kommer några av dom:



 



Dagens prov

Idag hade vi spanska- & matteprov. Det var trevligt. Inte för att jag gillar prov nåt speciellt, men som om man kan göra nånting åt det liksom.
Det gick i alla fall ganska bra. Eller spanskan fattade jag inte så mycket av innan, men sen när vi väl hade provet, om man bara sitter kvar till dom flesta har gått, kan man i stort sett bara fråga resten av frågorna man inte kan så säger läraren Helena svaren för att hon är "för snäll" & vill att man ska förstå & därför kunna få bra resultat. Hehe.
Men jag tror jag får typ VG som vanligt. Jag har legat på den nivån i hundra år, så det skulle vara kul med ett högre betyg snart, men ja, vi får se ;) Tror inte det blir det.
peace


Jag på matteprovet. Moa fotar medans hon väntar på att jag ska bli klar.


Internet & girlstore



Nu är jag hos mamma så nu har jag internet igen! :D

I morgon lördag ska jag & Jennifer dra till Girlstore på Kungsberget & åka skidor! Girlstore innebär att dom stänger av parken från alla killar så bara tjejer får vara där. Hihi. Vi ska sova på hotell & vi kommer åka klockan 08.00 i morgon. Men skoj kommer det bli! :D

Men det känns sammtidigt som att man missar så mycket här hemma i åkersberga ;p. Dels så skulle de andra tjejorna ha en liten tjejkväll om det nu blir av. Sen frågade Linnéa om jag ville vara med henne & Jonte & hitta på nånting. Och sen också ringde Majsan igår & frågade om jag skulle med & bowla i morgon med alla andra i gruppen. Men nej, icke sa nicke för jag ska till ju till Kungsberget (:

Problempizza & Solsskiftet

Jag har fortfarande inget internet hemma så jag utnyttjar datorerna här i stället. ;)

Igår i alla fall missande vi två bussar & sen medans vi väntade på den tredje bussen såg jag Jonte en bit bort så vi gick & hejade på honom & väntade på bussen med honom en stund (:
Sen kom vi hem efter en lång, blöt & kall stund. Då var det dags att äta lite middag så vi tänkte beställa hem pizza. Linnéa fick ringa. Dom sa att det skulle ta 3 kvart så det var väl bara att vänta. Sen efter typ 50 min så ringde pappa upp dom & då sa dom att dom inte kunde köra hem pizzan som dom sagt för att det var för långt bort typ. Så om vi inte hade ringt hade vi väntat & väntat i all oändlighet. Dom ringde alltså inte & meddelade eller nånting. Plus att vi hade jättebrottom till Öppna huset på Solskiftesskolan. Sen efter massor med grejs så kom vi till slut dit till pizzerian i stället.
När vi fick pizzan var den typ ljummen & vi fick i slutändan också betala fullt pris efter hur fel dom hade gjort. -.- Så där förlorade dom några kunder. Padrino pizzeria var det förövrigt.

Sen väl i Solskiftet var det väldigt trevligt. Våra lärare hade tait med grejer vi hade gjort & ställt upp det som en liten utställning.
Sen var den en tjej som gick i den skolan i kanske 8:an eller 9:an som frågade mig om jag gick i 5:an & skulle börja där eftersom det här egentilgen var för 5:orna som ska börja där i höst -.- Haha, så svarade jag att jag gick i 8:an & han ba' "Oj, förlåt (x" Fast asså jag var ju där precis som hon & skulle visa hur kulturprofilen fungerar. Inte för att jag gjorde det så mycket, men skit samma.
Nu ska jag gå & spela kort med alla andra tjejsor eftersom vi har en rast som är typ längre än lunchen -.- Jippie!

peace

Solskiftet i kväll

Hej allihopa :D
Det var nåt antal dagar sen nu jag skrev sist & det beror på att jag inte har något internet hemma hos pappa. Så nu sitter jag vid skolans dator i stället.


Idag är det dags för öppet hus på Solskiftet. Egentiligen våran skolas öppet hus, men det det hålls ju i Solskifteskolan eftersom det är där de nuvarande 5:orna som ska börja. Vi ska då vara där & typ visa upp våra estetiska egenskaper för att locka dom ;D.
Linnéa, Lovisa & jag ska dit tillsammans.

Men nu måste vi rusa till bussen ;) puss

Skilljas - barnen berättar

Nu har jag träffat Felix för första gången också. Hihi. Min blivande halvbror eller vad man ska säga. Eller nej, halvbror är fel ord, men skit samma i det. Jag skriver mer om kvällen i morgon. Ska sova nu. Men pusspuss så ses vi.



Eller jag måste bara berätta om en bok jag fick av Anna-Carin. "Skilljas - barnen berättar" heter den. Det är Rädda barnen som har skrivit den, där Anna-Carin jobbar. Jag tycker den verkar jättebra! Här är baksidetexten:


"Jag tror aldrig att pappa skulle förlåta mig om han visste att jag hade skrivit så många hemligheter till er om honom och om min familj. Jag vet inte om han innerst inne vet att jag mår dåligt. Vet inte om han känner sånt, när folk mår dåligt."


Många barn säger ingenting om vad de upplever i samband med föräldrarnas skilsmässa. Varken till sina kompisar eller till sina föräldrar. I den här boken kommer barnen till tals. Den bygger på de kontakter som Rädda barnen har haft med närmare tusen barn och ungdomar. Deras berättelser ger en unik blick i hur barn kan uppleva en separation.




Inget bowlande inte

I morse vaknade jag av att någon ringe mig. Det var Lukas. Han sa att det inte blev nån bowling i dag. Tråkiiigt :( Men pappa hade fixat hit några gäster i stället. Så det blir ju trevligt. Dels är det pappas kompis & hans familj. Dom har två barn (Moa 5 år & Axel typ 9 år eller nåt). Sen bjöd han in Anna-Carin sonen Felix. Så nu har jag träffat honom. Hihi.

Men pappa ropar nu. Han vill att jag ska hälpa till med maten lite. Men ha det bra.
peace




Skridskor & Saw

Idag åkte vi skridskor fösta lektionen i morse. Fast man höll på att frysa ihjäl & sen när man gick tillbaka var det ännu kallare så man höll på att dö! Haha, skojade, men ganska kallt var det.
Tur att oasen finns så man kan köpa sig en varm choklad :). Mm... Gott & varmt var det.

Efter skolan gick jag, Moa & Lovisa hem till mig för att se Saw IV & Saw V. På vägen går man ju längs tågrälsen en bit & just då kom tåget när vi gick där så jag sa åt Lovisa att hon skulle moona :D Men tråkmånsarna bara vinkade. Jag vinkade inte för smart som jag är tänkte jag att jag skulle kunna känna nån som satt där. Och mycket riktigt så gjorde jag det också för när vi gått en bit fick jag ett sms från Jonte som skrev att han just sett oss ^^ Haha! Vi höll på att dö när vi fick reda på det. ;D

Och i morgon ska kanske trampolingruppen åka & bowla tillsammans. Eller Lukas & Måns sa nånting om det men jag vet inte om det är 100% säkert. Aja, vi får se. Puss










Myggor & annat skoj

Idag på träslöjden tittade jag ut genom förnstret & såg värsta myggsvärmen! Jag sa det till Lovisa & så svarade hon "Ågren, det snöar -.-" Så smart kan man vara ibland ;). Det var alltså snöflingor jag trodde var stora myggor mitt i vintern. Hehe.

Sen efter skolan åkte jag & Magda till Täby Centrum & köpte fyran till "Twilight" som heter "Braking Down" (stavning?).
Sen åkte vi hem igen & vi tog varsin buss från stationen. Sen gick jag hem från busshållplatsen & kom hem fem i 4. Allt detta gjorde vi inom en timme! Coolt va? ;). Haha.

Sen på träningen idag hade vi väldigt trevligt tycker jag. Eller mest jag & Lukas. Jag var full av energi & jätteglad :). Wiho!

Men nu ska jag gå & ducha. Kom hem från träningen halv tio & har suttit här vid datorn sen dess ;) puss.

PRAO

Juste! Jag & Linnéa har fortfarande inte fixat prao. Inte bra... Hehe. Det måste vi värkligen göra någon dag. Hoppas det finns någonstans som tar emot en & har plats liksom. För vi kollade lite på jullovet på olika ställen, men alla hade fullt.

Förövrigt för er som går & undrar vad "prao" står för så kan jag säga att det står för "praktisk arbetslivsorientering" :) Så. Nu fick jag det sagt. Hihi ;)  Puss <3

Skadat ögat

När vi var på konfalägret var det ju massor med snö ute så vi hade typ snöbollskrig var än vi gick ;). Sen en gång när vi gick från maten på väg till huset kastade en kille som går i bergtorp en snöboll i mitt ansikte på mitt öga så jag fick jätteont flera dagar efter & var aldeles röd. Asså vi kastade ju på varandra & hade skoj, så det gör ju liksom ingenting så, men ja.
Men jag har fortfarande ont. :( Fast det blir bättre & bättre. Hihi. ^^
puss





Solskiftet & politiker

Nu har jag just kommit hem från det där mötet med politiker & föräldrar om Bergaskolan & Solskiftet dit vi ska flytta.

Först måste jag bara säga att politikerna är så jäklans dåliga faktiskt! Det tänkte jag på idag precis som många andra. Dom får värkligen alla emot sig. Både föräldrar, barn/elever & lärare. Dom gör även tjänsterfel tror jag genom att inte vara demokratiska & bestämma det här helt utan att vi drabbade får veta nånting fören dagen innan beslutet ska tas när det är för sent att påverka. Och det har hela tiden fått vara vi som har tagit tag  i att får veta & det har alltid varit vi som har bjudit in dom på möten. Dom har aldrig kommit av sig själva & gett oss info. Och dom bokstavligt talat lovar att fixa grejer som inte blir av, som dom alltså inte gör.
Massa mer finns det att säga om dom där politikerna men det är ointressant nu.

Sen efter mötet gick jag, Linnéa & Jennifer & hennes mamma, min mamma & sen fröken/mentor Mia omkring & kollade lite. Det fick oss att ändra uppfattning. Nu när jag också känner några som går där som jag lärde känna på konfalägret så känns det väldigt bra att börja där. Politikerna sa också att dom kommer göra allt dom kan för att ersätta dom jättebra estettillgångarna vi har i lokalsammanhang. Alltså att vi får mörkerrum & keramikrum på bilden mm.
Men dom hade jättesköna stolar! :0 Och jättebra böcker i bilioteket! :D

En negativ grej annars är att det går en s k särklass i solskiftet också. Typ utveklingsstörda & sånt. Man hör då av folk som gått där förut att dom från särklassen sitter & dreglar i maten så man tappar matlusten & sånt ni vet  ;/. Hehe.


Your love means everything - Coldplay




Berga

Nu hade dom skrivit om Berga i tidningen igen. Det ska vara ett möte i morgon med föräldrar & politiker också än en gång.
Mamma hade fått veta idag också att dom ska renovera det blivande gymnasiet (nuvarande Bergaskolan) för 8000000 kronor. Kan vara ett rykte, men det låter väl rimligt att det kan vara så? För dom vill ha ett gymnasium i toppskick för att locka fler elever. Men ja... Jag vet inte om jag tror om det riktigt. Fast dom sa iof att dom kommer vinna på det i längden i stället för att alla skolor är halvfulla med lokaler lediga. Så nu blir det ju en skola mindre & så fyller dom ut dom övriga lokalerna.

Ett annat stort problem som inte jag tror politikerna ser är ju att hälften av Bergaskolans elever ska till Söraskolan, asså det kommer inte funka tror jag. Berga & Söra = fiender 4ever you know ;). Plus att Söraskolan har en inte-så-jätte-bra-rektor-alls som inte kan ta tag i skolan på ett bra sätt anser jag. Jag hör bara fler & fler som slutar. Och jag vet att i flera klasser fungerar det inte alls. Min bror går ju där och så känner jag några åttor som går där så på så sätt vet
jag. Jag har nu nyligen hört fyra stycken jag vet som vill/ska sluta.

Men aja, vi får se hur det går. Alla lärare, föräldrar & barn är i alla fall emot det här. Så klart inte exakt alla men ja.
Fast min pappa försöker ta fram dom posetiva delarna i det här bara för att jag ska kunna se från båda sidor, & det var nån förälder också som hade sagt att man inte ska vara rädd för grejer bara för att det är nytt & annorlunda, men ja...
Peace

 

Drogkampen 2009

Drogkampen var idag i sporthallen för er som vet vad det är. (Ett evenemang som håller på ett tag för alla sexor i komunen.) Vi brukar alltid hoppa & ha uppvining då & har haft det alla år med värsta spotlightsen på oss & massa, så har vi varit lediga hela dagen från skolan & då ätit i Röllingby osv. Men inte i år tydligen. Fast jag & Hampus var där så fick dom provhoppa i stället. Och sen hoppade jag & han lite också & alla ba' "Asså shiiit!" Hihi ^^.
Det har hållit på sen jag gick i femman. Så alla nuvarande nior, åttor, sjuor & sexor i hela komunen har sett mig hoppa trampolin. Haha. Det kom jag på nu. ;p
Men jag ska åka till träningen aldeles strax så jag måste göra mig i årdning nu. Puss.





Älskade halsband

Hände inte så mycket idag. Jag gick till skolan, & efter skolan gick jag hem till Linnéa där vi var en stund sen gick vi till träningen. (Jag tränar, hon följer med.)
Det gick inte så jättebra på träningen idag, men det var kul när Linnéa var där.
Sen när jag kom hem kom jag ihåg att jag glömmde mitt halsband i sporthallen :O Det kostade en del och jag älskade det! :( Det var en fyrklöver med små diamanter i. Så mamma ringde till dom som jobbar där & bad honom gå & kolla. Men det låg inte kvar :O. Även fast vi gick därifrån sist & ingen hyr hallen efter oss. Eller jo, Erik Agrells bror var där lite som går i min bror Gustavs klass. Hihi. Fast ja.. Jag tror inte han har tagit det ;P
Sen fick jag veta en sorjlig sak idag också. Fast jag tänker inte säga vad det är.

Och en annan sak. Jag tittade just på en hysteriskt rolig film som heter "En himla många pragram". Åhhh, vi höll på att dö av skratt när vi tittade på den. (Jag, Gustav & mamma.)

peace


Mitt halsband :(


Upptakts lägret

Nu är jag hemma igen! :D Det var på björkögården i Norrtälje vi var. Och asså det var helt stört kul! Värkligen! Ett av dom roligaste lägrerna i mitt liv. Det är svårt att förklara med ord, så kul var det.
Jag kan inte berätta om allt, eftersom det är så mycket jag har varit med om & lärt känna så väldigt många nya människor. Men lite grann kan jag säga vad som hände.

Våran grupp var där med en annan grupp (grupp 5) som vi var med igår hela dagen. Och för er som tror att man sitter och läser bibeln tillsammans så är det motsatsen till vad vi gör. Fast vi gör så väldigt mycket.

En kul grej som hände till exempel var att jag, Jennifer, Ella & alla andra tjejer som bodde i vårat hus (våran grupp bodde i tre olika hus) hade alla med sig bikini så vi beslöt oss för att gå & duscha & sen kanske pringa ut i snön & sånt ni vet. Så det gjorde vi också och det visste ju killarna som också bodde där så när vi sprang ut låste dom alla dörrarna :O. Och det var några killar där ute också som började kasta snö på oss. Och Ida som jag känner sen tidigare bara stog där och skrattade (hon duschade inte med oss för hon bodde med Josse, Lisa & Mira  i ett annat hus. Så hon stog där i jacka & kläder & bara garvade)
Sen i alla fall fick vi komma in efter ett tag. Hehe ;P

En annan grej också. Samma kväll som det där med duschen så kommer ledarna & säger god natt till alla i alla hus när man ligger i sina sängar, & vi skulle ju inte sova, så när nån i huset såg att ledarna kom så sprang alla in i sina rum, la sig under täckerna & lossas sov ;). Sen när dom gått igen gick vi upp igen. Vi funderade på att gå över till grupp 5's hus, men vi orkade inte så vi gick och la oss. Sen på natten hade rasmus & hans kompisar (dom är från grupp 5) kommit in & kastat snö på oss när vi sov, fast jag vaknade inte utan jag fick veta det nästa morgon ^^ Hihi.

Gud vad jag ser fram emot lägret som är i sommar i en och en halv vecka! Kul kommer vi ha. puss


Friskis & Svettis

Idag hade vi två lektioner, sen slutade vi! :D Så jag följde med Moa & Lovisa till Friskis & Svettis när som skulle gymma. Jag stog & tittade på. Fast jag fick lite dåligt sammvete att jag inte gjorde nånting eftersom jag egentiligen borde det för min ryggs skull för trampolinen. Aja. Sen nu är jag hemma & ska snart åka iväg. Det ska bli jätteroligt (: Och juste! Pappa skickade några bilder från nyår fast det var mest på honom, men det fanns tre stycken på oss. Så nu finns dom på facebook om ni vill se ;)
puss

Några bilder från dagen:










Packning & schema

Idag var det ju första dagen i skolan efter lovet & vi fick våra nya scheman. På tisdag, onsdag, torsdag slutar vi alla dagar 16.00 eller ännu senare tom. Våran tidigaste dag är kvart i tre. Jippi! -.-

Men nu borde jag kanske ta & börja packa lite. Jag ska ju iväg i morgon vid fyra, så pussaaar så ses vi nån gång. /å





Läger på fredag

Nu har jag kommit hem från konfaträffen. Det var lite nya människor där idag som inte var där förra gången. Jennifer tex ;) Fast andra också.
Sen i övermorgon (fredag) till söndag är det dags för det första lääängret! :D. Wiho! Jag har ingen aning om vart vi ska, men man har fått veta det fast jag har väl inte lyssnat, så det blir lite spännande ;) Haha. Men ha det bra på er, peace.





Konfirmationsträff med föräldrar

Juste! Jag kom just ihåg att det är konfirmationsgrej ikväll klockan 19:00 för föräldrarna! Barnen fick typ också följa med. Och jag kollade med några & alla ska typ med. (Asså barn) Så nu har jag liiite bråttom, hehe. Och pappa är inte hemma än liksom. Måste ringa honom. Han måste hinna hem. Aja, nu får jag skynda mig. Jag måste ducsha innan också & sminka mig. Och äta. Oj, oj. Jag måste värkligen skynda mig. Min speciallitét  ;) Hihi. Puss.

Linnéa kommer inte :O

Jahapp, nu sa Linnéa just att hon inte hann komma hit. Eller det gör hon ju inte heller. Hihi.
Så nu vet jag inte vad jag ska hitta på ;p. Aja, vi får se, puss ;)


I väntan på Linnéa

Chattade med Linnéa tidigare idag som sa att hon inte kunde komma fören om låång tid, så jag beslutade mig för att gå ut en stund i det soliga vintervädret :D. Så jag klädde på mig varmt, tog skriskorna, & gick ner till isen för att åka lite :). Det är typ tre decimeter tjock is nu. Förövrigt är det är helt wonderful att gå ner & åka lite helt ensam & bara vara för sig själv & tänka på ingenting. Filifosera & låta tankarna flyga iväg.

Men nu ska jag nog gå & sätta mig nånstans & rita lite (: Hare bra, puss




Tomorrow

I morgon kommer Linnéa hit. Eller inte för att jag vet hur hon ska göra det. Båda våra pappor är på jobbet. Så ingen kan skjutsa. Men vi kanske kan gå & möta varandra eller nåt. Om hon inte väljer att ta bussen. Aja, vi får se. Nu borde jag i alla fall gå & sova för att komma in i rätt rytm. Skola på torsdag ni vet ;)    puss

Lov:ar

Åhh! Det är så mycket jag vill skriva hela tiden men jag vet inte hur jag ska formulera mig. Hehe. Det är så svårt att få en känsla nerskrivet på ett papper eller i det här fallet datorn.

Nu sitter i alla fall pappa & Anna-Carin inne i vardagsrummet & sjunger Singstar. Vi har ju två lite halvt nya Singstar-dvd:er. ABBA & 90's. Också har vi två sen tidigare, Svenska hits & Rn'B. Sen glömmde Ella eller Jennifer sina tre här sen nyår så nu har vi Anthems & Pop också ;). Aja.
Och en grej också, idag sa Jocke nånting ba' "Och då blir det snöbollskrig i skolan i morgn då. Ettorna & tvåorna mot treorna." Och då var min första tanke att det är inte fören på torsdag vi börjar, men sen kom jag på att vi har studiedag ju ;). Fast Ann-Carin sa att Felix också var ledig i morgon så förmodligen är alla högstadieskolor i sthlm lediga i morgon.

peace.


Pappas giiirlfriend

Ja, nu har Anna-Carin kommit hit. Det första man tänkte på var hur läskigt lik hon var en tjej som pappa var tillsammans med några år när jag & Gustav var små. Kerstin hette hon. Jag kanske var åtta eller nåt sånt & det var inte direkt min bästa tid i livet. I alla fall. Anna-Carin var även läskigt smal. Fast hon var liksom glad & trevlig & rolig & så.. Och så hade hon en son som inte var med idag för att han var hos sin pappa. Han heter Felix & är lika gammal som mig. Det ska bli kul att träffa honom sen för det är fösta gången pappas tjej har ett barn som är lika gammal som mig. (:
Aja. Nu ska vi gå & titta på film. "Underbar & älskad av alla" heter den. Många av er har säkert redan sett den. peace


Bronse & skridskor

Idag åkte jag skriskor igen :D Och eftersom det snöade lite häromdagen hade dom plogat massor nere på isen. I form av en kvardat. Men det var även plogat lite utanför, & efter ett tag såg jag att det var skrivet nånting. (Bilden) Det var liksom enormt stort skrivet. Haha. Det var Jocke som hade skrivit det, han heter Bronse i efternamn ;).

Och dom som skulle komma i kväll skulle typ inte komma, utan pappa hade bjudit in hans nya "på g". Hatar ordet "på g". Anna-Carin hete hon iaf. Jag ska träffa henne första gången idag. Sist var det nån som hette Evangeline (stavning?) men dom har typ gjort slut. Hehe, pappa är ute & dansar på klubbar & träffar nya tjejer hela tiden (a). Eller asså när vi är hos mamma.

 puss


Jag var typ hälften så stor som r:et om jag skulle lagt mig ner. Hihi.

  
Jag idag ;)


Dagens planer

Just nu sitter jag & snackar med Moa i telefon. Hon ringde mig just & ba' "Asså jag måste bara berätta om min drömm!! Asså det är jättelång & jätterolig!" osv. Så nu sitter jag & "lyssnar" på henne medans jag skriver det här.

I alla fall. Idag ska jag tillbaka till pappa igen. Sen ikväll hade han typ bjudit in nån familj typ. Så som jag fattade det. Fast jag vet inte vilka.

Men pappa kommer & hämtar mig om typ en halvtimme, så jag borde gå & äta & klä på mig osv nu. peace





En nypa frisk luft

För nån timme sen kännde jag att jag hade jätteont i huvudet, så jag stoppade i mig alvedon & gick ut ett tag med katterna för att få lite frisk luft. Dom är så gulliga för dom följer med som små hundar om man är ute & går. Eller inte Krister som den älsta heter, men dom andra två, Moltass & Lorentz. 

Nu borde jag gå & lägga mig så jag inte vaknar fyra/halv fem som jag ju gjorde idag -.-
Aja ha det så bra, puuuuss.

Lite onödig & ointressant fakta

Jag fick ett sms förut idag av nån som jag inte hade nummret till, & så kollade jag på hitta.se vems nummer det var & det var nån Robin Bengtsson Klemedsson från Stockamöllan som hade skickat det. Så här stog det i sms:et "Moahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah" Exakt så. Vem årkar liksom ^^ Haha, det var lite roligt.

Förövrigt idag har jag inte så mycket att göra. Förmodligen kommer jag sitta här hela dagen & tråka.
Jag skulle vilja träffa Moas kusin Björn, som är här idag men Moa sa att det kanske inte gick :(. Hon är en ond människa. Alla andra vänner har träffat honom förut & hon har pratat ganska mycket om honom men jag får inte träffa honom (??!?!?!!?) ;D haha, skoja.

Aja, ska föröka gå & skaffa mig ett liv nu. puussar

Sömn

Idag blev jag först väckt vid tolv av ett sms från Lovisa  där det stog så här: "Nu får du vakna :D haha så att du inte sover bort hela dagen :) pusspuss <3" Haha, gulligt va? ^^ Hon visste att jag sov :O. I alla fall, jag sommnade om & vaknade nu för en halvtimme sen kanske. (Typ kvart över fyra). Eller jag vaknade inte. Mamma väckte mig -.-
Sen gick jag & satte mig vid datorn så det känns typ som att det är samma dygn som i går eftersom det hela tiden varit mörkt & så sitter jag här vid datorn precis som igår kväll/natt. Hehe, knasigt (a).

Aja, mamma ropar att hon har gjort lite frukost år mig nu så jag måste draaa ;) puss


Bild från när jag somnade när jag pluggade SO i höstas


Täääävlingsbilder

Hittade några bilder från i tävlingen i höstas när vi var i nån ort nära Göteborg. Västra Frölunda kanske? Det finns en klubb som heter det men jag vet inte riktigt om det var där. Först är det i alla fall bilder från i hallen under tävlingarna, sen på banketten när vi åt. Så här kommer bilderna:


                 

Vissa av dom bjuder jag på där

 

Skridskor & Moatoa

Idag vaknade jag någorlunda i tid till skillnad från de föregående dagarna. Jag gick upp (*host* blev väckt) vid två tror jag.
Sen gick jag ner till sjön & åkte lite skridskor. Perfekt is är det. Både tjock & slät eftersom sjön är ganska grund.
Det var ganska många grannar där men jag var då med Jocke (17år), & två syskonbarn som är lite yngre än mig.
Och jag upptäckte att igår när jag för första gången i vinter åkte med mina egna skridkor, ni vet sånna som är är vita & har taggar, upptäckte jag hur duktig & säker jag är på att åka :D. När vi åkte med skolan hade jag hockyrör eller vad heter, & då typ vinglade jag mig fram. Men i mina skridskor kan jag båda flygskär för er som vet vad det är, & så kan jag snurra på en skridsko & är jättestabil & bara gliiider fram :D
Och dom visade mig en död svan dom hade hittat häromdagen som hade legat på isen ihjälfrysen :(. (Bilden) Sorjligt.

Sen efter det gick Jocke & jag hem till Mirjam & Samuel som barnen heter, & spelade Wii & åt lite & så.
Vi kollade också på deras nya kaninungar som dom ska ge bort om två veckor. Jag blev helt kär i en som hette Lilly. Hon var helvit & minst av alla.

Aja, sen var jag tvungen att gå hem för jag skulle till mamma för pappa skulle bort några dagar typ.
Så nu sitter jag här med Moa som kom för en stund sen & snackar om saker.
Men mamma ropar. Vi ska äta nu. Peace


Svanen


Lilly


Fosterhem

Förut idag såg jag på på nyheterna där det handlade om fosterfamiljer & adoptioner m.m. Min mamma & hennes syster & min pappas bror är alla bortadopterade förövrigt. I alla fall. Det hade tydligen gjorts någon studie om att det går bättre för barn som är adopterade än för dom som tillhör fosterfamiljer. Skillnaden mellan en fosterfamilj & att bli adopterad är att i en fosterfamilj kan man behövas flytta ifrån när som helst, till exempel tillbaka till sin biologiska familj. Man har inte samma trygghet som en "adoptivfamilj".
Pappa berättade då också att fosterfamiljer inte bara får betalt för kostnaderna för barnet (tex mat), utan också pengar för att barnet ens får vara där. Som en slags lön. Och det tyckte jag lät ganska sjukt för att vissa föräldrar har ju bara fosterbarn som barn i sin familj. Inga biologiska. Och då kanske vissa har barnen bara för att käna pengar på dom. Och då kan man ju tänka; "Ja, men vad är alternativet liksom? Att komma hem igen där allt är helt åt skogen?" Och, ja, det förstås, men det känns ju ändå inte som rikgtig kärlek till barnen kan man ju tycka.
Asså det är klart att  dom flesta familjer har fosterbarn & älskar dom, men det finns ju fortfarande en skala som har det som jag beskrev ovan.


"Jag lever i en bubbla"

Läste just en artikel på DN's hemsida, ("Jag lever i en bubbla" heter den), där en tjej hade skickat in & skrivit om det här med fester, alkohol, sex, folk som strular omkring, droger & status mm. Det som framgick i texten var att "man inte ska falla för grupptrycket & göra som alla andra "bara för att det är coolt" & supa sig full & röka & vara ute & ränna hela nätterna, bli av med oskulden i ung ålder osv, utan man ska vara stark & stå emot allt sånt dära. Att man i stället ska kunna vara hemma & mysa & titta på en bra film. Man ska kunna leva i sin egna bubbla utan att bry sig om vad alla andra tycker."

Och visst jag förstår vad hon menar att man ska gå sin egen väg, men det blev så överdrivet med allting att alla tycker det är så coolt med det dom gör. För det första vet jag att i många fall håller man inte på med sånt här på grund att man vill "vara cool" (förövrigt hatar jag det utrycket), utan att man kanske är intresserad av andra orsaker än pga grupptryck. Eller om man med det här med droger bara vill komma bort från omvärlden för att man till exempel mår dåligt.
Och sen så, många är ju ute & tex festar & dricker för att dom vill. För att dom har skoj & tycker det är kul. Inte för att alla andra gör det som dom som inte gör det nu verkar tro, när man läser artikeln. Eller det har jag iof hört från andra håll också.
Men det betyder liksom inte heller att man gör det varje dag jämt. Man kan ju ena veckan har en hemmakväll & nästa går ut & roar sig. Många ser det så antien eller.
Men ändå tycker jag självklart att det är väldigt bra av dom som håller sig undan från sånt här. Nej utan jag menade bara att dom flesta som håller på med mojs inte gör det för att kunna se ner på dom som inte gör det & få högre status, utan för att dom möjligtvis vill & är nyfikna.

Fast nu lät jag som värsta professorn som säger hur det är & så, utan självklart finns det alltid små grupper av nästan alla typer av mäniskor. Vissa kanske är exakt som det framgår i texten, men det lät som om hon värkligen bara såg ur hennes perspektv & inte kollat från båda sidor.

Tack för mig!  /å

Time to go to bed

Nu sitter jag & stirrar in i dataskärmen & funderar på om jag kanske inte ska gå & lägga mig trots allt. I morgon är en ny dag & jag hade tänkt att jag kanske skulle gå ner till sjön & åka skridkor lite med alla andra som jämt håller sig där nere. Men aja, vi hörs & ses. Pussar /linnea :)

Last year

Jag gjorde den här för ett tag sen men publicerade den aldrig typ men ja, nu är det bara att läsa så, enjoy! 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag har aldrig haft nåt nyårslöfte.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Hmm.. nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Inte som stog mig nära.
5. Vilka länder besökte du? Danmark i tävlings sammanhang.
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Pengar :D moaha
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? Jag vet en upplevelse jag inte kommer glömma, men jag vet inte viket datum det var. (a) Efter midsommar i alla fall.
8. Vad var din största framgång 2008? Uttagningen till NM kanske. & rudiuoten. (Fast det är ju bara ur trampolinsynvinkeln, men jag kom inte på nåt annat)
9. Största misstaget? Många misstag jag ångrar ganska starkt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Hjärnskakning bland annat. (Eller jag tror det var i år? haha)
11. Bästa köpet? Vet inte. Köper typ bara kläder & smink.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Förmodligen kläder & smink.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Sämst på titlar.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Visat hur mycket jag älskar min bästa vän.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag önskar att jag var bättre på tider bland annat. Moa & Linnéa vet vad jag menar. ;)
18. Hur tillbringar du julen? Hemma med familjen. Kanske ibland lite släkt med också, men det är inte så ofta, förutom morfar/farfar.
19. Blev du kär i år? Don't relly know.
20. Favoritprogram på TV? Får sällan tid över att titta så mycket på TV.
21. Bästa boken du läste i år? Jag har bara läst ut en & den var väl bra ;p.
22. Största musikaliska upptäckten? Fattar inte frågan.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag kommer inte ihåg. Jag fyller liksom år på våren, det var ett tag sen ;)
25. Något du önskade dig men inte fick? Massa grejer som jag nu istället fick i julklapp :D
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Gick i skolan & tränade. Hände inte mycket mer.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag borde värkligen sett på julkalendern, för jag tittade inte en enda gång.. :(
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Någorlunda normal I think ;)
29. Vad fick dig att må bra? Kanske när jag tränade. Linnéa & Moa annars också.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, är inte så besatt av kändisar.
31. Vem saknade du? Under hela året? Hmm... Ingen tror jag.
32. De bästa nya människorna du träffade? Jennifer, jonte, trampolinmänniskor också som jag bara träffar på tävlingar.


Lite om dagen

Idag vaknade vi vid två & gick upp & åt frukost/lunch. Vi kom i säng kanske lite för sent. Jag & Linnéa somnade vid halv sju typ. Efter det i alla fall drog vi hem till Jennifer & tittade på film & TV hela dagen. Sen vid tio nån gång kom pappa & hämtade oss så åkte jag hem. Nu efter att jag kom hem fick jag börja med att städa efter alla oss från tidigare idag/igår. Men nu äntligen är jag klar & tänkte roa mig lite :).  peace


2009

GOTT NYTT ÅR GOTT FOLK! :D Nu är det alltså år 2009. Läskigt ;O Jag firade ju i alla fall då som sagt med vännerna (bilder här nedan). Jätteskoj hade vi! Vi kom även överens om några nyårslöften. Bl.a hade vi ett gemensamt löfte (alla förutom Jennifer) att vi alla ska fira nyår tillsammans nästa år också :D Wiho! Det är första gången i hela mitt liv jag har ett nyårslöfte (a).


Men de här nyåret blev faktiskt väldigt mysigt. Först bakade vi pizza till middag :D Sen kom Jennifer & Ella hit & så sjöng vi lite Sing Star medans vi väntade in 12-slaget. Och det gick snabbt. Sen begav vi oss ut till där alla andra befanns sig, nämligen på granntomten. Där sköts det raketer & festades på som vanligt. Efter det höll vi på att frysa ijhäl & gick in igen & dansade arslena av oss ;) Efter att vi dansat oss svettiga gick vi ner till sjön & satte oss på bryggan & myste & åt chips. (:
Sen skulle Jonte hem så vi gick upp igen & skapade oss våran kanske lite sena efterrätt. Vi värmde hallon med riven vit choklad, & till det hade vi vaniljglass. Gino heter det. Mums!

                     

RSS 2.0